Bejelentkezés: Jelszó emlékeztető

Fogamzásgátló elkezdése

Tisztelt Doktor Úr! Egy évek óta tartó probléma kapcsán szeretném kérni az Ön véleményét! 2008. évben kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni. Már nem is emlékszem pontosan, hogy melyikkel kezdtem, természetesen orvosi utasítás szerint, de volt Milligest, Samba, Yadine. Mindegyik esetben előfordult köztes vérzés. Közben kiderült, hogy a hüvely mellső falon tasakszerű képlet található, amely meg is sérült néha! Ez már akkor derült ki, amikor az orvosom tanácsára 2010. januártól nem szedtem fogamzásgátlót, és idén októberben fedezte ezt fel. A vérzés színe is élénkpiros volt. Azt mondta, hogy ezzel sajnos most nem tud mit kezdeni, és a nők igen kevés százalékánál található ilyen "képződmény". Most, hogy eltelt jó pár hónap ismét visszamentem hozzá, rákszűrést csinált, ami teljesen normális lett. Ezek után felírta nekem a Symicia nevű fogamzásgátlót, amit nyugodtan szedhetek. Tenyésztéses vizsgálatot csinált, mivel a rákszűrés vizsgáltnál a levételkor is véreztem, illetve amikor a tenyésztéshez vett le mintát, akkor is. Ennek eredménye: Ureaplasma DNS pozitív (+) < 10000 kórokozó/minta. Mit jelent ez? Aztán, hogy még tetézzem a bajokat, a Symicia szedését rosszkor kezdtem el. Egyik este erős barnás folyásom volt, ami utána vérzés lett, és azt gondoltam, hogy megjött a menstruációm. Volt már ilyen korábban is, mármint, hogy minden előjel nélkül elkezdtem vérezni. Mit tegyek most? Szedjem továbbra is fogamzásgátlót? A tenyésztéses vizsgálat eredményét pedig már a fogamzásgátló tabletta szedése után kaptam meg. Igazából a problémám az, hogy már nagyon régóta van a vérzéses panaszom, és nem találtak rá megoldást. A fogamzásgátlót is mindenféle vizsgálat nélkül írták fel nekem. Hallottam a hormonlabor vizsgálatról, de az orvosom ezt még szóba sem hozta. Hát igen hosszúra sikeredett a problémám leírása. Remélem érthető voltam. Már teljesen kétségbe vagyok esve, és lehet, hogy orvost kellene váltanom. Segítségét és válaszát köszönöm! Üdv. Ugrika

Vissza

Fogamzásgátló elkezdése
2010. December 26.
Tisztelt Doktor Úr!

Egy évek óta tartó probléma kapcsán szeretném kérni az Ön véleményét! 2008. évben kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni. Már nem is emlékszem pontosan, hogy melyikkel kezdtem, természetesen orvosi utasítás szerint, de volt Milligest, Samba, Yadine. Mindegyik esetben előfordult köztes vérzés. Közben kiderült, hogy a hüvely mellső falon tasakszerű képlet található, amely meg is sérült néha! Ez már akkor derült ki, amikor az orvosom tanácsára 2010. januártól nem szedtem fogamzásgátlót, és idén októberben fedezte ezt fel. A vérzés színe is élénkpiros volt. Azt mondta, hogy ezzel sajnos most nem tud mit kezdeni, és a nők igen kevés százalékánál található ilyen "képződmény".
Most, hogy eltelt jó pár hónap ismét visszamentem hozzá, rákszűrést csinált, ami teljesen normális lett. Ezek után felírta nekem a Symicia nevű fogamzásgátlót, amit nyugodtan szedhetek. Tenyésztéses vizsgálatot csinált, mivel a rákszűrés vizsgáltnál a levételkor is véreztem, illetve amikor a tenyésztéshez vett le mintát, akkor is. Ennek eredménye: Ureaplasma DNS pozitív (+) < 10000 kórokozó/minta. Mit jelent ez?
Aztán, hogy még tetézzem a bajokat, a Symicia szedését rosszkor kezdtem el. Egyik este erős barnás folyásom volt, ami utána vérzés lett, és azt gondoltam, hogy megjött a menstruációm. Volt már ilyen korábban is, mármint, hogy minden előjel nélkül elkezdtem vérezni.
Mit tegyek most? Szedjem továbbra is fogamzásgátlót?
A tenyésztéses vizsgálat eredményét pedig már a fogamzásgátló tabletta szedése után kaptam meg.
Igazából a problémám az, hogy már nagyon régóta van a vérzéses panaszom, és nem találtak rá megoldást. A fogamzásgátlót is mindenféle vizsgálat nélkül írták fel nekem. Hallottam a hormonlabor vizsgálatról, de az orvosom ezt még szóba sem hozta.

Hát igen hosszúra sikeredett a problémám leírása.

Remélem érthető voltam.
Már teljesen kétségbe vagyok esve, és lehet, hogy orvost kellene váltanom.

Segítségét és válaszát köszönöm!

Üdv. Ugrika
Kedves Érdeklődő !Ureaplasma urealyticum merev sejtfal nélküli, apró coccoid mikróba. Az anyáknál chorioamnionitist, abortust, koraszülötteknél légzési elégtelenséggel járó respirációs distress szindrómát, serdülőknél és felnőtteknél húgycsőgyulladást okoz, mely fájdalmas vizelésben, enyhe fehér folyásban nyilvánul meg.
Betegség lefolyása:
A Mycoplasmataceae családnak két nagy fajtája van:1./ Mycoplasma 2./ Ureaplasma.

Az Ureaplasma urealyticum emberi urogenitalis (húgyivarszervi) kórokozók. .

Többnyire sexualis úton terjednek, serdülőkortól kezdve szaporodnak a megbetegedések. A nem gonorrhoeás urethritis (NGU) esetek jelentős hányadáért felelős. Lappangási ideje hosszú: 2-3 hét.Nőkön húgycső-, hüvely-, nyakcsatornagyulladás (urethritis, vaginitis, cervicitis), bár a kórokozó gyakran tünetmentesen is megtalálható.

Előfordul, hogy Chlamydiával közösen okoznak húgyúti gyulladást.Kezelése gyógyszeres:. Fontos a továbbvitel megakadályozása érdekében a sexuális partner szűrése, szükség esetén kezelése!
Megelőzési és más fontos tanácsok:
Fontos a továbbvitel megakadályozása érdekében a sexuális partner szűrése, szükség esetén kezelése!

A hormonális fogamzásgátló szedését mindenképpen előzze meg egy labor kivizsgálás éás szükség szerint hormonlabor elvégzése.
Ezek birtokában kellene orvosával újra egyeztetni a választandó gyógyszerről.

Üdvözlettel:

Dr Varsányi Antal
Partnerek