Bejelentkezés: Jelszó emlékeztető

Menstruációs zavarok?

Tisztelt doktor úr! 34 éves nő vagyok, 12 éves korom óta menstruálok. A ciklusom a kezdetektől fogva 27 napos volt, kb. 3 napig tartott. Aktív nemi élelet élünk a párommal. Kb. 4-5 évig szedtem fogamzásgátlót, 6 éve már abbahagytam, naptármódszerrel és megszakításos módszerrel védekeztünk. A fogamzásgátló abbahagyása után a ciklusom 26 naposra változott, de más probléma nem volt, napra pontosan jött meg. 2006-ban "becsúszott" egy terhesség, de sajnos korai magzatelhalás történt. A gyermekvállalás az utóbbi egy évben újra felmerült köztünk, de azóta nem sikerül teherbe esnem. Az utóbbi fél évben a menstruációs ciklusom teljesen felborult, egyik hónapban 25, a másik hónapban 32 napra jön meg, amire előtte, az elmúlt 21-22 évben sosem volt példa. 2011. március 02-án kellett volna legutóbb megjönnie, de a rendes menstuáció helyett sűrű, nagyon sötétbarna, szinte fekete vér jön, abból is csak nagyon-nagyon kevés. Március 05-én csináltam terhességi tesztet, ez negatív lett. Mi lehet a probléma? Hogyan tudom a peteérés időszakát kiszámolni? Válaszát előre is köszönöm: Zsuzsa

Vissza

Menstruációs zavarok?
2011. Március 07.
Tisztelt doktor úr!

34 éves nő vagyok, 12 éves korom óta menstruálok. A ciklusom a kezdetektől fogva 27 napos volt, kb. 3 napig tartott.
Aktív nemi élelet élünk a párommal.
Kb. 4-5 évig szedtem fogamzásgátlót, 6 éve már abbahagytam, naptármódszerrel és megszakításos módszerrel védekeztünk. A fogamzásgátló abbahagyása után a ciklusom 26 naposra változott, de más probléma nem volt, napra pontosan jött meg.
2006-ban "becsúszott" egy terhesség, de sajnos korai magzatelhalás történt.
A gyermekvállalás az utóbbi egy évben újra felmerült köztünk, de azóta nem sikerül teherbe esnem.
Az utóbbi fél évben a menstruációs ciklusom teljesen felborult, egyik hónapban 25, a másik hónapban 32 napra jön meg, amire előtte, az elmúlt 21-22 évben sosem volt példa.
2011. március 02-án kellett volna legutóbb megjönnie, de a rendes menstuáció helyett sűrű, nagyon sötétbarna, szinte fekete vér jön, abból is csak nagyon-nagyon kevés.
Március 05-én csináltam terhességi tesztet, ez negatív lett.

Mi lehet a probléma? Hogyan tudom a peteérés időszakát kiszámolni?

Válaszát előre is köszönöm:

Zsuzsa
Kedves zsuzsa !

Javsolnám ovulációs tesztek használatát a középidő tájékán és akkorra időzíteni az együttléteket.

Érdemes volna egy hormonlabor vizsgálat is esetleges hormon hiányosságok vagy túlműködések tisztázása céljából.

Üdvözlettel:

Dr varsányi Antal

Partnerek