Bejelentkezés: Jelszó emlékeztető

progeszteron tabletta - trombózis?

Tisztelt Doktor úr! 40 éves elmúltam, és vérzésproblémák miatt (a mentruáció előtti 14 naptól bármikor vérezgethetek, barnázgatok, főleg ha nagyobb belmozgás van, vagy erőlködöm, de még orgazmus után is vérezgetek, akkor is, ha nem történt semmilyen behatolás) a nőgyógyászom a Mirena nevű szerkezetet ajánlotta. Ám mivel ez nagyon drága, azt javasolta, előtte 3 hónapig szedjek csak progeszteron tartalmú fogamzásgátlót. Ha ezalatt elmúlik a vérezgetés, akkor a Mirena is használni fog. (Egy éve már szedtem 3 hónapig Femoden fogamzásgátlót, akkor a 2. és 3. hónapban nem véreztem a menstruáció előtt, de azt a korom miatt nem javasolták, bár kivizsgáltattam magam és nem találtak trombózishajlamra való jelet.) Ám sajnos a csak progeszteron tartalmú fogamzásgátlókról is hallottam, van trombózisveszélyük. Kérdésem, akkor mit tegyek? Ha azonnal a Mirenát rakjuk fel, az nem túl drága mulatság próbára? Mi van, ha nem válik be? És honnan tudhatom, hogy a menstruációk között már 5-6 éve több napokig tartó vérezgetésem valóban hormonzavar és nem egy komolyabb probléma tünete? Sem hormonvizsgálatot nem végeztek, sem egészségügyi kaparáson vagy méhtükrözésen nem voltam. Doktor úr mit javasol? Nagyon utálom már ezt az állapotot, szinte minden nap betét van bennem, a szexuális életem a félelmem miatt a nullával egyelő. Szeretnék végre vérezgetés nélkül élni. Köszönettel: Linda

Vissza

progeszteron tabletta - trombózis?
2012. Augusztus 30.
Tisztelt Doktor úr!

40 éves elmúltam, és vérzésproblémák miatt (a mentruáció előtti 14 naptól bármikor vérezgethetek, barnázgatok, főleg ha nagyobb belmozgás van, vagy erőlködöm, de még orgazmus után is vérezgetek, akkor is, ha nem történt semmilyen behatolás) a nőgyógyászom a Mirena nevű szerkezetet ajánlotta. Ám mivel ez nagyon drága, azt javasolta, előtte 3 hónapig szedjek csak progeszteron tartalmú fogamzásgátlót. Ha ezalatt elmúlik a vérezgetés, akkor a Mirena is használni fog. (Egy éve már szedtem 3 hónapig Femoden fogamzásgátlót, akkor a 2. és 3. hónapban nem véreztem a menstruáció előtt, de azt a korom miatt nem javasolták, bár kivizsgáltattam magam és nem találtak trombózishajlamra való jelet.) Ám sajnos a csak progeszteron tartalmú fogamzásgátlókról is hallottam, van trombózisveszélyük. Kérdésem, akkor mit tegyek? Ha azonnal a Mirenát rakjuk fel, az nem túl drága mulatság próbára? Mi van, ha nem válik be? És honnan tudhatom, hogy a menstruációk között már 5-6 éve több napokig tartó vérezgetésem valóban hormonzavar és nem egy komolyabb probléma tünete? Sem hormonvizsgálatot nem végeztek, sem egészségügyi kaparáson vagy méhtükrözésen nem voltam. Doktor úr mit javasol? Nagyon utálom már ezt az állapotot, szinte minden nap betét van bennem, a szexuális életem a félelmem miatt a nullával egyelő. Szeretnék végre vérezgetés nélkül élni.

Köszönettel: Linda
Kedves Linda !

Én mindenképpen a pontos ok tisztázása érdekében egészségügyi curettage műtét javasolnék a szövettan tisztázására. A hormonlabor is fontos információkat ad majd.

Üdvözlettel:

Dr Varsányi Antal

Partnerek