Bejelentkezés: Jelszó emlékeztető

Hámló arcbőr

Tisztelt Doktor Úr, Köszönöm előző válaszát, lenne egy másik kérdésem is : Kb December óta itt-ott gyakran hámlik az arcbőröm, néha viszket is, kivörösödik, és mindenhol nagyon száraz. Ma elmentem bőrgyógyászhoz, aki szerint a bőröm enyhe seborrhoea típusú, és felírt nekem két kenőcsöt. Az egyik a Alksebor, a másik az egyszerű Unguentum hydrophilicum nonionicum mosdókenőcs. Ki is próbáltam mindkettőt, és ahelyett, hogy javítanának a helyzeten, kifejezetten szárítják a bőrömet. Eddig sima testápolót kentem az arcomra, az átmenetileg megoldotta a panaszomat, de ezektől a szerek érezhetően csak még jobban szárítják a bőrömet. A kérdésem : Ön milyen szert javasol ? Az egyszerű száraz bőrre való testápoló is megoldás lehet, vagy van valami mellékhatása ? (a szárazság mellett gyakran erősen pattanásos is a bőröm)

Vissza

Hámló arcbőr
2011. Május 03.
Tisztelt Doktor Úr,

Köszönöm előző válaszát, lenne egy másik kérdésem is : Kb December óta itt-ott gyakran hámlik az arcbőröm, néha viszket is, kivörösödik, és mindenhol nagyon száraz. Ma elmentem bőrgyógyászhoz, aki szerint a bőröm enyhe seborrhoea típusú, és felírt nekem két kenőcsöt. Az egyik a Alksebor, a másik az egyszerű Unguentum hydrophilicum nonionicum mosdókenőcs. Ki is próbáltam mindkettőt, és ahelyett, hogy javítanának a helyzeten, kifejezetten szárítják a bőrömet. Eddig sima testápolót kentem az arcomra, az átmenetileg megoldotta a panaszomat, de ezektől a szerek érezhetően csak még jobban szárítják a bőrömet.

A kérdésem : Ön milyen szert javasol ? Az egyszerű száraz bőrre való testápoló is megoldás lehet, vagy van valami mellékhatása ? (a szárazság mellett gyakran erősen pattanásos is a bőröm)
Ne használjon lauryl-sulphat tartalmú mosdószereket, kozmetikumokat! Az Alverde olcsón kapható a DM-ben, és legalább nem szárítja a bőrét. Shea-vaj zsírosnak tűnik, de jól csökkenti a bőr vízvesztését. Ezt se kenje vastagon, mert pattanásai lesznek, inkább keveset tegyen fel nedves bőrre!

Partnerek